A nemzetközi szövetség honlapja szerint Godó Kitti kiválóan mutatkozott be, ugyanis a második menetben tusgyőzelmet ért el az olasz Dalma Caneva, a tavalyi kadett-Eb aranyérmese ellen. Neki még két meccset kell nyernie a kvótához, ugyanis a finnországi eseményen csak a döntőbe jutással váltható meg a londoni repülőjegy. A negyeddöntőben az indiai Prit Gursaran vár rá.

A mindössze 18 éves Dénes, ahogy két hete a szófiai kvalifikációs versenyen, úgy most a nyolcaddöntőben sem bírt az ötszörös Eb-ezüstérmes román Estera Dobréval, aki a második menetben tusgyőzelmet aratott. Barka két menetben maradt alul az üzbég Lilija Sakirovával szemben.

A kötöttfogásúak 96 kilós súlycsoportjában versenyző, 2009-ben világbajnok Kiss Balázs már korábban bejutott a legjobb nyolc közé az amerikai Justin Ruiz legyőzésével. A negyeddöntőben a két éve junior-vb-n ezüstérmes román Alin Alexuc-Ciurariu lesz az ellenfele.

A magyar birkózósportnak eddig hét kvótája van: a kötöttfogásúaknál Módos Péter (55), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúaknál Hatos Gábor (74) és Ligeti Dániel (120), a nőknél pedig Sastin Marianna (63) biztosította részvételét az olimpián. A birkózóknak a helsinki verseny az utolsó lehetőség a kvóta megszerzésére.