Az első Hungarian Opent tavaly októberben rendezték meg Budaörsön, s már ott is nagy mezőny jött össze, a jövő évi indulói lista azonban még rangosabb. Az előzetes nevezések alapján január 17-21. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban ötven ország 385 játékosa indul; s ami a leglényegesebb információ: a sportág egyeduralkodó nagyhatalmának számító Kína a legerősebb versenyzőivel képviselteti magát. Így a férfiaknál itt lesz a világranglista első három helyezettje: Ma Long (1.), Zhang Jike (2.), Wang Hao (3.), s mellettük Xu Xin (5.) és Ma Lin (7.) is. A nőknél pedig még nívósabb a mezőny a rangsor hat legjobbjával: az ugyancsak kínai Ding Ning (1.), Li Xiaoxia (2.), Guo Yan (3.), Liu Shiwen (4.) és Guo Yue (6.), valamint a szingapúri Feng Tianwei (5.) is Budapestre érkezik.

Kína és Szingapúr mellett erős csapattal jön a Koreai Köztársaság, Tajvan és Németország is. A versenyen Tóth Krisztina kivételével rajthoz állnak a legjobb hazai játékosok. A világranglista jelenleg 49. helyén álló hétszeres Európa-bajnoknőnk a Hungarian Open hétvégéjén a Bundesligában érdekelt, s amint azt Téglás Péter szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta, csapata nem engedi el. S bár a magyar szakvezetés megpróbálta elérni, hogy a Kroppach tegye át más időpontra a bajnoki mérkőzését, ezt sem sikerült megoldani. A TTC Berlin Eastside ugyanakkor talált új időpontot a találkozójára, így az ott szereplő Póta Georgina (43.) és Lovas Petra (57.) hazajöhet. A magyar versenyzők közül még Madarász Dóra (99.) található az első százban a világranglistán.

A Hungarian Openen „csak” 35 ezer dollár az összdíjazás, a World Tour körverseny tizenöt állomásán és a sorozatot záró döntőben azonban együttesen 2,5 millió dollárt osztanak ki, ebből egymilliót az év végi fináléban! Ott a férfi és a női egyéni győztese 104 ezer dollárral gazdagodik, így Magyarországra is érdemes eljönni, megkezdeni a pontgyűjtést a döntőbe jutáshoz. A World Tour sorozatban a férfi és női egyéni mellett férfi párosban és női párosban, az U21-es, azaz a 21 éven aluli korosztály számára férfi és női egyéniben rendeznek versenyeket.

A Hungarian Openen január 17-én 18-án a selejtezőkre kerül sor, a főtáblán 19-én kezdődnek meg a csatározások, a döntőkre pedig 21-én kerül sor. A Syma Sport- és Rendezvényközpontban a felnőtt napijegy 700, a diák napijegy 350 forintba kerül, hetijegy 2800 forintért váltható.