30. perc: A végeredmény: MagyarországSpanyolország: 22-33.

30. perc:
Ugalde cunderből talál be a végén.

28. perc:
Mocsai a kezébe veszi az irányítást, és Sterbik jobb lába mellé helyezi el az újabb lövést (22-32).

27. perc:
Schuch ennél jobb labdát nem kaphatna beállósban, mégis kihagyja. Nem véletlenül nem játszik annyit támadásban Veszprémben sem. Ugalde a túloldalt nem teketóriázik, de Mocsai sem a spanyol kapu előtt (21-31). Hét perc után tudtunk újra gólt lőni.

25. perc:
Semmi nem jön be, Császár lövése a kapufáról perdül ki. Kapusaink sajnos teljesen esélytelenek a lövések nagy részével szemben.

23. perc:
Rossz magyar váltásból születik az újabb spanyol találat (20-29). A következő támadásuk már passzívnak tűnik, de mégis kiharcolnak egy hetest, Tomas Mikler lába között pattintja be. Megvan a közte tíz...(20-30).

22. perc:
Most mi váltunk nyitott védekezésre, megérte. Császár elenged egyet talpról, de Sterbik véd, Ugaldét indítja, aki belövi az újabb lerohanásos gólt. Picit szétesünk most (20-28).

20. perc:
Jól működik a Császár–Zubai kapcsolat, utóbbi bepattintja a huszadik magyar gólt (20-26). Tomas balról kanyarodik fel, és bevágja a hosszúba (20-27).

19. perc:
Ugalde mászik fel egy magyar védő hátára, hetes: Rocas nem tud hibázni (19-25). Tomas lerohanásból hízlalja hét gólra a különbséget (19-26). Sok gólt kapunk ma is.

18. perc:
Mellé bombáz Enterrios, lassan szövögetjük a támadást. Putics lövését blokkolja a spanyol fal. Kiegészültünk.

16. perc:
Nagyszerűen blokkolunk, és keményen ütközünk velük, Vadkerti azonban kiállíttatja magát. Egyenlő létszámban Mikler védi a szélső lövését, majd a kapufát találják telibe a spanyolok. Sterbik a másik hatosnál hárítja Harsányi löketét.

15. perc:
Nyitott spanyol védekezés ellen küzdünk, egy kétperces kiállítást ki is tudunk harcolni. Enterriost küldik le. Nagy gyors gólt szerez (19-24).

14. perc:
Sarmiento első találatát suvasztja be, majd legbecsesebb testrészéhez kap: Aginagaldéval ütközött (18-24). Mikler visszatér a kapunkba. Zubait szétmorzsolják a falban, Mocsai Lajos hatgólos hátránynál kér időt.

13. perc:
Sziklaszilárdan védekezünk, de nincs szerencséje Fazekas Nándinak, bepattan róla a labda (18-23). A túloldalt büntetőt kapunk, Hombrados ezúttal hárítja Csaszi lövését.

11. perc:
A cseh bíró hetest ítél Aginagalde akcióját követően, Rocas Császárként hajítja be (17-22). Zubait ezúttal nem tudják elnyomni, be is lövi helyzetét (18-22).

9. perc:
Szépen kijátszott akció végén Putics tör be a hatoson belülre, és megszerzi harmadik gólját (16-20). Maqueda megint betalál, Lékait küldi pályára Mocsai Lajos. Zubai kibrusztol 1 hetest, Császár Gábor a bal alsóba teszi (17-21).

7. perc:
Rocas előbb kiharcolja, majd értékesíti a hetest, megint négy van közte. Emberhátrányban Harsányi rálép a vonalra, övék a labda. Maqueda a negyedik emeletig felmegy, és úgy ágyúz a kapunkba, hogy Fazekas is hozzáér.

6. perc:
Zubai eltörpül a hatalmas spanyol védők között, de nem is ő kapja, hanem Iváncsik, aki kiszorított helyzetből helyez a bal alsóba (15-18).

4. perc:
Aginagalde ott folytatja, ahol abbahagyta (14-17). A következő támadásnál a változatosság kedvéért hetest brusztol ki, Rocas bevágja (14-18).

2. perc: Nagy Laci
az első félidőt is góllal kezdte, miért ne tenne így a másodikban is? (14-16). A túloldalon Maqueda szabálytalan, felharsan a magyar tábor a lelátón. Császár 100 százalékos ziccerben lő Sterbikbe.

1. perc:
Az első támadást a spanyolok vezethetik, de elpuskázzák. A kapuban Fazekas Nándor váltja Mikler Szabolcsot.

Jól kezdtük a mérkőzést a spanyolok ellen, és tapadtunk jóval esélyesebb ellenfelünkre. A félidő derekán a vezetést is sikerült átvenni, de Aginagaldét egyelőre nem tudjuk tartani beállóban. Mikler olykor elkapja a fonalat, és biztató, hogy támadásban talán most nyújtottuk a legjobb teljesítményt az olimpián.

Első félidő

30. perc:
Ki más lőné be az újabb spanyol gólt, Aginagalde 8 gólos...(12-15). Az eddigi legnagyobb különbség. Eladott labdából négyen robognak a kapunk felé, és be is lövik, de Császár az utolsó másodpercben betalál, így 13-16-tal térünk pihenőre.

29. perc:
Nagy László bátran lő 11 méterről, de fölé durrant. Most Valero Rivera kér időt.

28. perc:
Nagy László újra a pályán. Kőkemények a spanyolok, eladott labdából Rocas száguld, és beteszi a bal alsóba. Emberhátrányból lőnek gólt (12-14). 3 meccsen 42 labdát szórtunk el.

27. perc:
Most végre jól védekezünk, és Mikler szépen hárít. Iváncsik kipattanóját összeszedjük, majd Morrost szórják ki szándékos láb miatt. Mocsai Lajos időt kér, és elmagyarázza, hogyan kellene tökéletesen védekezni.

24. perc:
Mikler kitornássza Enterrios bombáját, a kontrából Putics ellen fújnak a bírók. Kiegészülnek a spanyolok. Aginagalde nem emberi...hetedik találatát szerzi (12-13). Császár sajnos a felső sarok mellé trafál a másik oldalon.

22. perc:
Zubainak nem jó a bejátszás, az ibériaiak viszont csak Aginagaldéra játszanak, hatodik gólját szerzi a beállós (11-12). Putics egyéni akciója után viszont visszaáll az eredeti állapot (12-12), ráadásul ismét emberelőnybe kerülünk.

20. perc:
Mocsai nem kap hetest a spanyol hatosnál, Schuch pedig hiába jön be védekezésben, újra a délieknél az előny (10-11). Putics Barnát ezért hívta Mocsai Lajos, emberrel együtt ágyúzza a labdát a kapuba (11-11).

19. perc:
Mocsai Tamás a pályán, Császár külön őrzőt kapott. Egyszerűen képtelenek vagyunk megfogni a spanyolok beállósát: Aginagalde most hetest harcol ki, Mikler azonban lábbal véd, ez igen!

18. perc:
Laluska első kiállítására eddig kellett várni, az előnyből Aginagalde eredményes (10-10).

16. perc:
Mikler védi Cannellas talpról eleresztett bombáját. Az ellentámadásból Nagy László pattint Sterbik talpa alatt. Vezetünk!! (10-9).

13. perc:
Szerencsés spanyol találat: kipattanóból lő a hálóba Aginagalde (8-9). Zubai háttal vetődik a büntető területen belülre, hetest ér, és kettő percet. Császár keze halálbiztos (9-9).

12. perc:
Kiegészülünk, de Nagy László ezt sem várja meg, szélről szerzi negyedik gólját (7-7). Nem blokkolunk rendesen, MIkler kiszolgáltatott az átlövéssel szemben (7-8). A Gummersbachból behívott Putics betörése hetest ér, ki más értékesítené, mint Császár. Hetedik büntetőgólja nyolcból. (8-8).

10. perc:
Ilyés kőkemény, ki is szórják 2 percre. Aginagalde megjátszható, nem is hibázik középről (6-7). Putics kijátszott akció végén a felső lécre bombáz, MIkler viszont szépen hárít a túloldalon.

9. perc:
Felharsan a magyar tábor, de Canellast ez nem zavarja, bepattintja a spanyolok hatodik gólját (5-6). Lerohanásból Iváncsik Gergő tör be a szélről, és nagyszerűen perdíti el a labdát Sterbik füle mellett (6-6).

7. perc: Ilyést megrángatják, Zubait mégis meg tudja játszani, de Sterbik véd. Nagy Laci lövését már nem tudja (4-5). Zubai szép gólja a hatosról már az egyenlítést jelenti (5-5).

4. perc:
Nagy lövését blokkolja a spanyol fal. Császár talpról engedi el, és hiába megy ki spanyol kézről, ők jönnek. Macheda beindult, a sarokba vágja második gólját, Harsányi viszont gyorsan válaszol (3-4). Maqeda nem tud leállni (3-5).

3. perc:
Maqeda lövése becsúszik Mikler kezei között (2-3).

2. perc: Nagy László
nem kíméli Sterbiket: 9 méterről szaggatja szét hálóját (1-1). Újra Aginagalde talál be (1-2). Nagy Laci megsértődik, és ezért egyenlít (2-2).

1. perc:
Az első támadásnál Harsányit nem sikerül megjátszani beállósban. Jönnek a spanyolok, ők viszont betalálnak beállóból: Aginagalde (0-1).

Ha angyali nyugalommal nem is, de különösebb nyomás nélkül készülhettek Mocsai Lajos fiai a Spanyolország elleni csoportmérkőzésre. Az már a brutálisan erős hatos kisorsolásakor eldőlt, hogy a papírforma alapján a horvátok, az ibériaiak és a dánok harcolhatnak az első helyért. A dánok ugyan eggyel felülmúlták Rocasékat, azonban szombaton csúnyán elhasaltak Horvátország ellen, így az utolsó csoportmérkőzésen dőlhet majd el, hogy az északiak vagy a spanyolok csípik el a második helyet.

Nagy Lászlóéknak más célok voltak feljegyezve a füzetbe. Előzetesen a dél-koreaiak legyőzése szerepelt az elvárható rubrikában (kipipálva), és a tervek szerint az utolsó csoporttalálkozónkon, a szerbek ellen kellene biztosítani helyünket az egyenes kieséses szakaszra. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem tehetünk csodát a dánokkal, a horvátokkal vagy a spanyolokkal szemben. Miután előbbi kettővel szemben ez nem sikerült, a déliek ellen nyílt utoljára lehetőségünk a bravúrpont(ok) megszerzésére.

A két csapat legutóbbi, januári összecsapásán Császár Gábor időn túli hetesével szereztünk pontot az Eb-n.

Mocsai Lajos a horvátok elleni meccs után Putics Barnát és Laluska Balázst hívta be a keretbe Perez Carlos és Gulyás Péter helyére.