A 2006-os Európa-bajnok magyar gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogy ezen a napon semmi esélye nincs ellene az idei Eb-n győztes német Frank Stäblernek: Lőrincz az első menetben nekiugrott ellenfelének, 50 másodperc elteltével – egy válldobás és kiemelés révén – már 4:0-ra vezetett. Stäbler ezt követően mögékerülésért ugyan kapott egy pontot, de így is 4:1-gyel a magyaré volt az első felvonás.

A ceglédi sportoló a második menetben is sokkal dinamikusabb és erősebb volt ellenfelénél, akit ebben a szakaszban előbb kitolt a szőnyegről, majd mögéje került, ezzel 2:0-ra nyert, így továbbjutott.

A 2006-os Európa-bajnok magyar a német Eb-győztes elleni nyolcaddöntő után a következő körben az amerikai Justin Dashaun Lesterrel küzdött meg, s ugyan az első menetet elveszítette, a folytatásban előbb egyenlített, majd a mindent eldöntő harmadik periódusban egy gyönyörű mögékerüléssel győzött.

Fotó: Illyés Tibor / MTIManucsar Ckadaia - ő lesz az a grúz világnagyság, akit az elődöntőben háromnegyed 4 tájban le kellene birkóznia Lőrincz Tamásnak, nem lesz egyszerű.

A pekingi játékokon nyolcadik magyar már biztosan éremért birkózik majd az esti programban.