Messi: még mindig fáj a BL-kudarc!

FFT

2012. május 31., csütörtök 12:30

Igazságtalannak érzi Lionel Messi, hogy a Barcelonával alul maradt a Chelsea-vel szemben az idei Bajnokok Ligája-elődöntőben.

Egy argentin lapnak nyilatkozott Lionel Messi, a Barcelona és a dél-amerikai válogatott elsőszámú csillaga. A Bolha becenevű támadó klubja idei szezonjáról beszélve elismerte, hogy a mai napig nem heverte ki a BL-ből való kiesést.

– Igazságtalan volt a Chelsea elleni elődöntőnk – mondta Messi az összesítésben 3-2-re elveszített párharcról. – Még mindig dühít az a kihagyott tizenegyes a visszavágón. Nekünk kellett volna továbbjutnunk. Nagyon közel álltunk a döntőhöz, mégsem sikerült elérni a célunkat.

Messi sajnálja a bajnokság elvesztését is, de mint mondta, jövőre az új edzővel is az lesz a céljuk, hogy minden fronton diadalmaskodjanak.

– Tény, hogy Pep Guardiolát nem lesz könnyű helyettesíteni – utalt az edzőváltásra Messi. – De gyerekkorom óta ismerem Tito Vilanovát, tudom, mit várhatok tőle, ezért maximálisan bízom benne. Guardiolával mindent megnyertünk, remélem, a dolgaink ugyanúgy mennek majd továbbra is.

Messi 73 gólt termelt a 2011-2012-es idényben, többet, mint bárki valaha. Sokak szerint idén mégis Cristiano Ronaldo az esélyesebb az Aranylabdára.

– Várjunk ezzel, január nagyon messze van, és addig még sok-sok meccset kell lejátszanunk – jelezte Messi, hogy egyelőre nem gondol a legrangosabb egyéni elismerésre.

Argentína egyébként június 2-án világbajnoki-selejtezőt játszik Ecuador ellen Buenos Airesben.