Múltidéző – Negyedszer játszhat otthon döntőt egy csapat + videó

FFT, 2012. április 26., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 15:25
A Bayern München az idei Bajnokok Ligája-döntőben saját pályáján, az Allianz Arenában vívhat meg az angol Chelsea-vel. Előny vagy hátrány? A történelmi példák alapján: 2:1 a hazaiak javára…

Már a BEK második kiírásában, az 1957-es döntőben sor került arra, hogy az egyik csapat hazai pályáján játszasson az Európa-kupáért. A madridi Bernabéu Stadionban a címvédő Real Madrid az olasz Fiorentinát fogadta, és Alfredo Di Stéfano tizenegyesével, valamint Francisco Gento találatával.

---- Oldal címe ----

Nyolc évvel később, 1965 áprilisában a BEK-döntőben a Herrera-féle Inter mérkőzött meg az elődöntőben a Vasast búcsúztató Benficával a San Siróban, és nyert is az olasz csapat 1–0-ra Jair góljával.

---- Oldal címe ----

Mindmáig az utolsó ilyen alkalom, hogy egy együttes hazai pályán harcolhatta ki a BEK-győzelmet, 1984-ben volt, amikor a római Olimpiai Stadionban csapott össze az AS Roma és a Liverpool. Itt azonban már nem volt a hazai környezet előnyös az olaszoknak, 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel az angolok hódították el a serleget.

Kinek kedvez majd a negyedik alkalom?

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása