A legújabb csillagok kerülnek a márciusi címlapra

PR, 2012. február 1., szerda 13:43, frissítve: szerda 13:43
Rooney Mara és Jessica Chastain is szerepel a tizenegy új filmcsillag között, akik az amerikai Vanity Fair magazin márciusi számának borítóján láthatók.

„Olyan színésznőket kerestünk, akik komoly munkát végeztek a filmvásznon, és ha fiatalok és gyönyörűek, az ugye szintén nem árt” – jelentette ki Jane Sarkin, a magazin szerkesztője a Hollywoodnak szentelt márciusi szám címlapjáról. A tetovált lányból megismert Marához és A segítségben szereplő Chastainhez olyan színésznők csatlakoztak, mint a tavalyi Oscar-jelölt Jennifer Lawrence, Mia Wasilkowska az Albert Nobbsból, Elizabeth Olsen, Shaliene Woodley, a 36 évével rangidős Paula Patton, Lily Collins, Adepero Oduye, Brit Marling és Felicity Jones.

Az art deco stílusú, háromoldalas címlapon a sztárok tollboával díszített pasztellszínű ruhákban jelennek meg a húszas-harmincas évekbeli dzsesszkorszakot idézve. Ahogy korábban, idén is kritikákat kapott a borító már a megjelenése előtt, a bírálók szerint a nem fehér színésznők nem képviseltethetik magukat rajta kellő számban. „Teljesen nyilvánvaló, hogy Hollywoodnak komoly problémája van a faji sokféleséggel” – minősítette a jelenséget Dodai Stewart, a Jezebel feminista honlap szerkesztője. A Cinemablend.com filmes honlap pedig különösen A segítség két szereplőjét, az Oscarra jelölt Viola Davist és Octavia Spencert hiányolta a címlapról.

A lap márciusi száma február 2-ától vásárolható meg.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása