A megkerült "cirkáló"

Nyomára bukkantak Rakonczay kenujának

Molnár Dániel, 2012. június 13., szerda 14:22, frissítve: csütörtök 02:22
Rakonczay Gábor kenujának legutóbbi eltűnése után először érkeztek hírek a hajó hollétét illetően.

Rakonczay Gábor különleges ember. Kenujával hatvan nap alatt szelte át az Atlanti-óceánt, ezzel világrekordot állítva be. De a hajós nemcsak emiatt került a figyelem középpontjába, ugyanis a rekorder kenuja, a Vitéz is jócskán hallatott magáról az utóbbi időben.

A hajó először a világrekord-kísérlet alatt tűnt el hajósával a fedélzeten, majd miután megtalálták őket, a Vitéznek hamarosan ismét nyoma veszett. A kenut Szeremley Huba vontatta haza, ám út közben a nyílt óceánon felborult, így ott kellett hagyniuk. Ahogy a hajó készítője és tulajdonosa, Fa Nándor elmondta, semmi esélyt nem látott arra, hogy valaha viszontlássa a kenut, hiszen nem lett volna egyszerű megtalálni, továbbá ha valaki más lelt volna rá, az a tengerjog szerint őt illette volna.

Csodával határos módon újra előkerült a Vitéz
Csodával határos módon újra előkerült a Vitéz

A Vitéz csodával határos módon megkerült, majd egy hónappal ezelőtt harmadjára is eltűnt. Azonban ismét nyomára bukkantak a hajónak. „Az észak Atlanti-óceánon egy jacht észlelte Vitézt, az óceáni kenut! A koordinátákat feljegyezték az időponttal együtt, ennek alapján ki lehet számolni a hajó sodródási irányát és sebességét, ahhoz képest, ahol elveszett” – írta Rakonczay Viktória Facebook-üzenőfalán.

A viharos időjárás miatt a jacht nem merte megközelíteni a kenut, de a koordináták sokat segítenek a világrekordernek és egykori párjának. Rakonczay szerda reggel érkezett meg Hortába, az Azori-szigetekre, hogy átfésüljék az óceánt Vitéz után kutatva.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása