A világ legjobbjai lépnek színpadra

BL, 2012. január 2., hétfő 17:43, frissítve: hétfő 17:43
Híres énekeseket, zenészeket és neves együtteseket látnak vendégül 2012-ben a csehországi fesztiválok, kastélyok és koncerttermek. Az első operasztár az új évben – január 8-án – Jonas Kaufmann német tenor lesz, aki egy év után lép fel ismét a cseh fővárosban a Prágai Szimfonikusok kíséretével.

Január 25-én a prágai Smetana-teremben mutatkozik be a fiatal amerikai mezzoszoprán, Kate Lindsey, aki a New York-i Metropolitan Opera friss Faust-előadásában látható. Lang Lang világjáró kínai zongorista március 13-án látható-hallható a cseh fővárosban. Egy nappal később pedig a négyszeres Grammy-díjas amerikai dzsesszdíva, Dianne Reeves lesz Prága vendége.

A híres mexikói tenor, Roland Villazon öt év elteltével tér vissza Prágába, április 13-án a Nuevo Mundo Chamber Orchestra kíséretével olasz bel canto áriákat énekel. A kelet-csehországi Litomysl ad helyet június 14. és július 8. között a Smetana Operafesztiválnak, amelyen fellép a Metropolitan-közvetítésekből jól ismert Marcello Giordani, Thomas Hampson pedig egy világpremierben lép színre: a cseh zeneszerző, Sylvie Bodorova II. Rudolf császár (1552–1612) halálának 400. évfordulójára komponált alkotásában hallhatja a közönség.

Dél-Csehország híres műemlékegyüttese, a Cesky Krumlov-i vár kertjében nyáron Leoncavallo Bajazzók című operáját játsszák, Dmitrij Hvorostovskival és Angela Gheorghiuval a főszerepekben.

A legendás dzsessztrombitás, Arturo Sandoval idén klasszikus programmal tér vissza a Cseh Köztársaságba. A Dvorák Fesztiválra (szeptember 8. és 22. között) a Drezda Staatskapellét, az Orchestre de Paris-t és a Luxemburgi Filharmonikusokat várják Prágába. Az ősz folyamán koncertet ad Csehországban a világhírű mezzo Elina Garanca és két sztár bariton, Ildebrando D'Arcangelo és Simon Keenlysede is.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása