A világ legnagyobb helikoptere érkezett Debrecenbe

BL, 2012. június 21., csütörtök 18:17
A jelenleg forgalomban lévő legnagyobb méretű és teljesítményű helikoptert fogadta a debreceni repülőtér csütörtökön. A jármű a Die Hard 5 című film forgatására érkezett Fehéroroszországból – közölte a repülőtér sajtóreferense.

Tárkányi Zsolt elmondta: a debreceni repülőtéren csütörtökön belépett az országba egy MI-26-os szovjet fejlesztésű helikopter, amely hadrendbe állítása óta a legnagyobb méretű és teljesítményű sorozatban gyártott forgószárnyas repülőgép. A vámvizsgálatot követően a gép továbbment a budaörsi repülőtérre – tette hozzá.

Fotó: MTI


A Fehéroroszországból érkezett helikopter egy minisztériumi jármű, amelyet a Die Hard 5 című film magyarországi forgatására béreltek ki. A gép 12 fős személyzettel érkezett csütörtökön 10.15 perckor és egy másik helikopter kíséretében landolt a repülőtéren, ahol vámvizsgálaton esett át, illetve üzemanyagot vett fel – közölte a sajtóreferens.

Az MI-26-os helikopter 33,8 méter hosszú, 8,2 méter magas és 32 méteres rotorátmérőjű, 20 tonna áru szállítására képes. Első alkalommal 1977. december 14-én szállt fel ez a típus, szovjet katonai szolgálatba 1983-ban lépett. A Debrecenben megfordult gép a polgári-teherszállítási változat, a MI-26T típus volt – mondta el Tárkányi Zsolt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés