„Aki nevet, annak több ideje van hátra az életéből”

PR, 2012. május 5., szombat 13:50
Ismét a nevetés világnapját ünneplik vasárnap, szakértők szerint a nevetésre akkor is szükség van, ha erőltetett is, mert aztán igazi hahotázásba csap át.

Eckart von Hirschhausen német orvos szerint „a nevetés olyan, mint a szex: hatalmas különbség, hogy az ember csak nézi, vagy műveli is. Kívülről nézve furcsának tűnhet, de belülről igazán csodálatos.”

Léteznek nevetésklubok is, amelyek különösen azok számára lehetnek hasznosak, akiknek nincs elég alkalmuk, hogy egy jóízűt kacagjanak. A csoport találkozóin azonban együtt gyakorolhatnak a tagok. „Ha az ember sokáig próbálkozik, egyedül is menni fog. Egyszer csak bekövetkezik az a mágikus fordulat, amikor a nevetés igazivá válik” – véli a doktor.

Hirschhausen szerint a nevetés tantárgyát is be kéne vezetni az iskolákban az egészséges életmódot oktató tárgyak mellett. Mint elmondta, ezek azok a dolgok, amelyekre az embernek igazán szüksége van az életében. A tananyagba pedig be kéne venni olyan témákat is, mint a konfliktuskezelés és a pszichológiai problémákkal való foglalkozás.

„Az élete során az ember elfelejt nevetni. A gyerekek még naponta 400 alkalommal kacagnak, a felnőttek azonban csak nagyjából hússzor, a holtak pedig egyszer sem. A tendencia tehát egyértelmű: aki nevet, annak több ideje van hátra az életéből” – vonta le a következtetést Hirschhausen.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása