Titanic II

Az "elsüllyeszthetetlen" hajó visszavág

KG, 2012. július 21., szombat 17:43
Megépítteti a Titanic II-t egy gazdag ausztrál üzletember, aki szerint a luxushajó minden korszerű biztonsági rendszerrel el lesz látva.

Clive Palmer bányamágnás a napokban tárta az új hajó terveit a nyilvánosság elé. Közlése szerint a Titanic II 2016-ban indulhat első útjára. A hajó tervein a finn székhelyű tervezőcég, a Deltamarin dolgozik.

Az egykori Titanicra mai áron ötvenezer dollár lenne egy első osztályú jegy, ám Palmer úgy vélte, hogy az új luxushajó árai nem lesznek ilyen borsosak. Hozzátette azonban, ha mégsem sikerülne leszorítani az árakat, arra az esetre a harmadosztályt ajánlja, ahol maga is utazik majd.

Egy dátumozatlan művészkép az 1912. április 14-én elsüllyedt Tatanicról
Egy dátumozatlan művészkép az 1912. április 14-én elsüllyedt Tatanicról
Fotó: Europress/AFP

Az üzletember megnyugtatásul leszögezte, hogy a hajót a ma érvényes minden biztonsági szabály betartásával építik meg, és természetesen megfelelő számú mentőcsónakkal és biztonsági fedélzettel is el lesz látva. A terveket még nem véglegesítették, de a The Daily Telegraph című lapból kiderül, hogy a Titanic II-t a kínai CSC Jinling Shipyards cég építi meg.

AFP PHOTO / The Blue Star Line
A Titanic II. tervrajzai
Fotó: AFP PHOTO / The Blue Star Line

A kínai hajógyárban készülő Titanic II a tervek szerint 2016-ban teszi meg első útját Angliából New Yorkba; Palmer elképzelése szerint a fényűzésben felülmúlhatatlan óceánjárót a kínai haditengerészet kísérné. Az eredetihez hasonlóan a modern Titanic is 270 méter hosszú, 53 méter magas és 40 ezer tonnás lenne, kilenc fedélzettel és 840 kabinnal. Annak idején a Titanicot is „gyakorlatilag elsüllyeszthetetlenként" reklámozták.

Az egyebek közt Nyugat-Ausztráliában vasércbányákkal rendelkező Clive Palmer híres különcségeiről: tavaly például állítólag egymillió dolláros jachtot ajándékozott lányának 15. születésnapjára, három éve pedig 55 luxusautót és 1500, Fidzsi-szigeteki üdülést osztott szét alkalmazottai körében karácsonyi ajándékként.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása