Azt sem engedte az önkormányzat, hogy fürödjenek

PR, 2012. július 16., hétfő 21:52
Közönséges hód volt az a rejtélyes állat, amelyet többen is krokodilnak véltek a bajorországi Schwandorf fürdésre alkalmas egykori bányatavaiban; a megnyugtató megállapításra az éjszakára kihelyezett fényképezőgépek több ezer fotójának kiértékelése alapján jutottak a helység illetékesei.

Miután a krokodil híre „kacsának” bizonyult, feloldották a Klausen-tavaknál elrendelt fürdési tilalmat. A fantomkrokodil híre több mint egy héten át tartotta lázban a bajor városka lakosságát. Két szemtanú is azt állította, hogy egy hatalmas állatot látott hosszú farokkal és hosszú karmokkal. A schwandorfi önkormányzat annyira komolyan vette a veszedelmes ragadozóról szóló beszámolókat, hogy fürdési tilalmat rendelt el, és nagyszabású keresőakciókat indított, amelyek azonban nem vezettek eredményre.

A polgármesteri hivatal végül vadon élő állatok megfigyelésére szolgáló kamerákat – „fotócsapdákat” – helyezett ki, és 3700 „lesifotó” kiértékelése, valamint egy környékbeli hódszakértővel való konzultáció után leszögezte, hogy csakis egy közönséges hód lehetett a feltételezett hüllő. (Hüllőszakértő bevonását nem tartották szükségesnek.)

– Most újra nyugalom lehet – mondta Lothar Mulzer, az önkormányzat szóvivője, bejelentve a fürdési tilalom feloldását is. A krokodil (rém)hírére még azoktól a környékbeli fürdőhelyektől is távol maradtak a nyaralók, amelyek pedig távol esnek a „krokodilos” tótól.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés