Bölényekkel gazdagodik a Budakeszi Vadaspark

PR, 2012. április 27., péntek 19:45
Két nőstény és egy hím európai bölény érkezik vasárnap a Budakeszi Vadasparkba az Európai bölény fajmegmentő program részeként.

Az állatok Lengyelországból érkeznek, és remélhetőleg hamarosan utódokkal is megajándékozzák a magyarországi vadasparkot. Az itt születő bölények később visszakerülnek Lengyelországba – mondta el az MTI-nek Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketingvezetője.

A parkban eddig is éltek kaukázusi bölények, de ilyen tiszta vérvonalú európai bölények először kerülnek Budakeszire. Az „újoncokat” vasárnap délben mutatják be a nagyközönségnek és a sajtónak. Mezei kifejtette: minél több parkban és állatkertben élnek egyedek, annál nagyobb figyelmet kaphat a faj, így lehetővé válhat fennmaradásának biztosítása.

Vasárnap nemcsak a bölények érkezését, hanem a vadaspark fennállásának 33. évfordulóját is ünnepelhetik a látogatók és a dolgozók. A vendégek az „Állati jó bemutató”-kon és az állatsimogató programjain kerülhetnek közelebb az állatokhoz. A korábban hirdetett születésnapi főzőparti viszont elmarad, mivel a hatóságok nem oldották fel még a Budapest területére érvényes tűzgyújtási tilalmat – közölte Mezei.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása