Diákok zaklatták a buszon, majdnem egymillió dollárt kapott

TÁ, 2012. szeptember 12., szerda 11:03, frissítve: szerda 17:27
Hétszázezer dollár (153 millió forint) gyűlt össze a világhálón annak a New York-i iskolabusz-felügyelőnek, akit a vele utazó diákok zaklattak. A csekket kedden Torontóban adták át a 68 esztendős Karen Kleinnek.

Az esetről júniusban a világhálóra került videó nyomán egy kanadai férfi, Max Sidorov indított gyűjtést az Indiegogo közösségi finanszírozó portálon, hogy az asszony szabadságra mehessen és kipihenhesse magát. Sidorov ötezer dollárt akart összekalapozni, a YouTube-videó azonban az egész világon felháborodást keltett, és 84 országból több mint 30 ezer ember csatlakozott az adománygyűjtéshez.

A telefonnal készült felvételen látható és hallható, amint négy hetedikes diák durván szidalmazza a buszfelügyelőt, amit az eleinte megpróbál figyelmen kívül hagyni, végül azonban, amikor személyes családi tragédiáján gúnyolódnak – egyik fia öngyilkos lett –, elsírja magát. A zaklatókat iskolájuk felfüggesztette. A New York egyik külvárosában, Greece-ben élő buszfelügyelő időközben nyugdíjba ment.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása