Döntött az önkormányzat: maximum két légy lehet egy vécében

NT, 2012. május 24., csütörtök 12:23
Két légynél nem lehet több egy nyilvános vécében a pekingi önkormányzat legújabb regularendszere szerint, amely egyelőre nem kötelező erejű.

A kínai főváros vezetése a „két légy, egy vécé” politika jegyében úgy határozott, hogy eldobott szemétből sem lehet több kettőnél egyazon közillemhelyen, és annak a kettőnek is fél órán belül szeméttartályba kell kerülnie. Hogy mi tartozik pontosan a szemét kategóriába, azt az önkormányzat környezetvédelmi osztálya a szabálygyűjteményhez csatolt lista- és magyarázatmelléklettel segíti eldönteni. Szaghatósági regula is született: az önkormányzat illatelőírásokkal gazdagította javaslatait.

„Az új rendelkezések nem kötelezőek, céljuk javítani Peking hírhedten kellemetlen közvécéhelyzetén” – mondta az önkormányzat közegészségügyi osztályának illetékese a Beijing Times című kínai lapnak.

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyzi, hogy a „legyező” javaslatnak akadnak világhálós bírálói, akik felteszik a kérdést, hogy az önkormányzati tisztviselők végigjárják-e a vécéket légyszámlálás végett.

Az ázsiai országban a közvécéhelyzet közkeletű téma. Februárban nők – tiltakozásul, hogy túl hosszúak a sorok a női vécék előtt – bemasíroztak férfivécékbe, és plakátokon egyenlő várakozási időt követeltek.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása