Dustin Hoffman mindent megtett a haldokló futóért

NT, 2012. május 8., kedd 14:41
Világhírű életmentővel dicsekedhet egy londoni fiatalember, akinek – miután szíve kocogás közben felmondta a szolgálatot – a közelben sétáló Dustin Hoffman sietett a segítségére.

A keddi brit sajtó által nagy terjedelemben ismertetett eset a londoni Hyde Parkban történt, ahol a 27 éves Sam Dempster éppen szokásos reggeli futóedzését tartotta. Kocogás közben azonban szívroham érte, és eszméletét veszítve összeesett.

Nagy szerencséjére a hatalmas – és kora reggelente általában meglehetősen kihalt – parkban éppen akkor sétált arrafelé Dustin Hoffman, és látta, hogy mi történt. A 74 éves hollywoodi világsztár azonnal akcióba lépett: hívta a mentőket, és kiérkezésükig is igyekezett minden tőle telhetőt megtenni Dempster életben tartásáért.

A veterán színész a helyszínen maradt azután is, hogy a mentők megérkeztek, és amikor a súlyos állapotba került fiatal szívét sikerült ismét stabilan működésbe hozni, kifejezte elismerését a mentősöknek, közölve: „Nagyszerű munka volt, fiúk”.

Fotó: gdefon.ru

Az ügyvédként tevékenykedő Dempster a The Sunnak – a legnagyobb brit bulvárlapnak – elmondta, hogy semmire nem emlékszik az életveszélyes kalandból, azt is a mentősök mondták el neki, hogy Dustin Hoffmannak köszönheti életét.

A színésznek egy tízmillió font (3,6 milliárd forint) értékűre becsült luxuslakása van a Hyde Parkhoz közeli, előkelő Kensington negyedben, és gyakran látni őt, amint a parkban sétál.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés