„Egy elefánt sose felejt”

WL, 2012. május 4., péntek 08:21, frissítve: péntek 09:41
Szokatlan kövezés történt egy állatkertben Kínában: egy látogató megdobott kővel egy elefántot, mire az állat visszadobott, ám mást talált el.

A dobálást egy férfi kezdte, mégpedig azért, mert nem találta kellően kedvesnek az elefántot. Nem tudni, miért remélte, hogy egy kőtalálattól az állat jókedvre derül. A férfi nem nagy erővel hajította a követ, viszont épp az ormányán találta el a célpontot. Az elefánt erre felkapta a követ, és ormányával visszahajította, csakhogy egy vétlen nőt talált fejbe úgy, hogy összecsuklott.

A nő sérülése szerencsére nem bizonyult komolynak, a helyszínen kapott elsősegélyt, majd kórházba vitték, ahol a vizsgálatok után még aznap hazaengedték.

Az állatkertnek viszont hosszabb távú gondjai támadtak az eset miatt. Az elefánt rákapott a dobálásra, és azóta boldogan hajigálja meg látogatóit, ha unatkozni kezd.

„Egy elefánt sose felejt, így kénytelenek leszünk megmagasítani a kerítését. Hiába szedtünk össze minden követ a portájáról, átváltott zöldségmunícióra” – idézte a vuhani állatkert szóvivőjét az Austrian Times osztrák hírhonlap.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása