Egy extrém eszközzel is megismerkedhetnek a Vidámparkban

Indul a nyári szezon

NT, 2012. május 8., kedd 20:10
Májustól már mindennap nyitva tart a színes programokat kínáló Vidámpark a fővárosban.

A több mint százhetven éves múltra visszatekintő intézményben nemcsak Európa legrégebbi, Európa Nostra-díjas lovas körhintája és a szintén műemlék barlangvasút működik, hanem Európa leghosszabb, idén kilencven éve megnyitott favázas hullámvasútja is.

A park vendégei az eddigi jól ismert játékok mellett egy extrém sporteszközzel, a gauswheellel, a leginkább roller és gördeszka ötvözetére hasonlító kétkerekű sporteszközzel is szórakozhatnak és tesztelhetik bátorságukat, hangzott el a városligeti intézmény szezonnyitó sajtótájékoztatóján kedden.

Májusban a park Én és a Vidámpark címmel indított pályázatán a gyerekek egész napos belépőt nyerhetnek a családjuknak. A legjobb harminc képet a gyermeknapi rajzkiállításon be is mutatják.

Az Urbitális Majális rendezvénysorozatához kapcsolódóan a park történetét feldolgozó kiállítás nyílik a Körhinta csarnokában, és szintén kiállítják a céllövölde műemlék épületét is. Folytatódik a Vidámparki Éjszakák sorozat, amelynek keretében júniustól minden pénteken és szombaton a megszokott nyitva tartáson túl hajnali fél 2-ig szórakozhatnak a látogatók a játékokon.

Fehér Mariann, a Vidámpark szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy mivel a park a főváros tulajdona, a fővárosi közgyűlés hivatott dönteni arról, mi történjen vele, de nem tudnak olyan közgyűlési határozatról, amely a Vidámpark működését akadályozná, költözését vagy bezárását írná elő. Sőt, az intézmény az idei kezdés támogatására százmillió forint tulajdonosi kölcsönt kapott, amelyet természetesen vissza kíván fizetni – fejtette ki a szóvivő.

A kedvezményekkel, bérletekkel és akciókkal kapcsolatos információkat, illetve a netes jegyvásárlási lehetőséget a vidampark.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása