Felért egy támadással a szőrmók megmentése

LM, 2012. május 15., kedd 07:47, frissítve: kedd 07:55
Elájult egy pandamedve megmentői kontársága miatt Németországban.

A drezdai állatkert vörös pandája kiszökött otthonából és felmászott egy fa tetejére, 13 méter magasra. Az állatkert tűzoltókat hívott segítségül, akik két csapattal érkeztek. Az egyik elkezdte kicsomagolni a vastag matracot, amely a mackó zuhanását volt hivatva tökéletesen lefékezni, a másik viszont nem várta meg, hogy helyére kerüljön a védőeszköz, és locsolótömlőkkel spriccelte a medvét a fáról, amely a puszta földön landolt. Akkorát esett, hogy elvesztette eszméletét, és agyrázkódással kell kezelni. Szerencsére törések helyett megúszta néhány vágással, amelyet az ágak ejtettek rajta, de idegrendszerét nagyon megviselte a kaland.

A mentési módnak – amely inkább támadással ért fel – ugyanakkor meglehet az az előnye, hogy ez a panda soha többé nem akar kiszökni és fára mászni, nehogy megint megmentsék.

A mackó borzalmas puffanása a földön jó néhány állatkerti látogatót megdöbbentett. „Lehet, hogy ezeket a pandákat a kihalás fenyegeti a vadonban, de valószínűleg nagyobb biztonságban vannak ott, mint amikor a tűzoltóink mentik őket” – idézett egy látogatót Austrian Times osztrák hírportál.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása