Felnőtt videót lehet nézni a könyvtárban

TK, 2012. február 5., 11:09, frissítve: 11:09
Pornográf engedékenysége okán kelt híre egy amerikai közkönyvtárnak: nem tiltotta meg egy látogatójának, hogy a számítógépteremben nézegessen felnőtteknek készült videókat.

Az eset Seattle-ben történt. A könyvtár egy nő tagja figyelt fel arra, hogy egy férfi pornóvideókat néz az egyik gépen. Odalépett hozzá, és kérte, üljön át egy másik, kevésbé szem előtt lévő masinához, a férfi azonban nem engedelmeskedett. A nő ekkor megkérte a könyvtárost, hogy intézkedjen, de udvarias elutasítást kapott azzal az indokkal, hogy a könyvtár nem cenzúráz tartalmakat és nem tiszte figyelni, hogy ki mit csinál a számítógépeknél – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Washington állam – amelyben Seattle található – 2010-ben úgy döntött, hogy a könyvtárak jogosultak lehetnek látogatóik megfigyelésére.

Ez azonban csak megengedi ezt, de nem teszi kötelezővé. Egy másik könyvtári tag ironikus szemszögből azt hozta fel, hogy a könyvtárban csendre intenek mindenkit, nehogy megzavarjanak másokat – pornó nézésében.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása