Gazdasági világközpont lesz Sanghaj?

TT, 2012. március 21., szerda 13:06, frissítve: szerda 13:19
Sanghajban nyitotta meg kedden a Bank of China (BoC) jüannal kapcsolatos tranzakcióinak országos központját, példájukat több nagybank is követheti.

A Bank of China a központ felállításával nagymértékben hozzájárul a kelet-kínai metropolis vezetésének törekvéséhez, amely Sanghajt 2015-re a jüan kereskedelme, árazása és a kínai valutában történő elszámolások világközpontjává fejlesztené. A lépést Han Cseng, a város polgármestere a 2020-ra kitűzött cél, a világkereskedelmi központtá válás felé vezető úton is stratégiai fontosságúnak nevezte kedden.

A sanghaji központ megnyitása a bank szerkezetátalakítási terveinek és a határokon átívelő üzleteinek fejlődésében kap kiemelt szerepet – mondta kedden Hsziao Kang, a BoC elnöke. A Sanghaj nyugati részén, Pudong városrészben megnyitott központ ennek megfelelően a kínai valuta kereskedelme mellett jüanban bonyolított nemzetközi ügyleteket illető szolgáltatásokat is nyújt.

Kínai sajtóértesülések szerint a négy legnagyobb állami tulajdonban lévő pénzintézet mindegyike – így a Bank of Chinán kívül a Kínai Építési Bank, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank, valamint a Kínai Mezőgazdasági Bank – Sanghajba tenné második országos központját, erre eddig csupán a BoC esetén került sor. Az óriásokon túl az 1996-ban az ország első, nem többségi állami tulajdonban lévő pénzintézeteként megnyílt Minsheng Bank, a Postai Megtakarítások Bankja és a Kínai Export-Import Bank is a kelet-kínai metropolisban bővítene a jövőben.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása