Gripenek repülik be Nyíregyházát

TT, 2012. augusztus 1., szerda 16:14
Látványos repülőnappal, Gripen harci gépek bemutatójával búcsúztatja augusztus 4-én, szombaton a 10. motorosműrepülő-világbajnokság résztvevőit Nyíregyháza.

Máthé Csaba, a megyei sportintézet és a nyíregyházi sportcsarnok igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: az egész napos program 9 órakor kezdődik a helyi repülőtéren, ahová több ezer embert várnak. Az érdeklődők délelőtt még láthatják a vb-n résztvevő húsz ország 82 pilótájának záró versenyprogramját, majd 13 órától a Gripeneké a főszerep.

Gripen-show és repülőgépes léggömbvadászat

A harci repülők Kecskemétről szállnak fel, majd Nyíregyháza légterében tartanak látványos bemutatót. A Gripenek megjelenése előtt helikopteres tűzoltó-bemutató lesz a repülőtéren, majd kötelékrepülést mutatnak be a helyi Tréner Kft. pilótái. A Gripen-előadás után lesz repülőgépes léggömbvadászat, továbbá ejtőernyős, vitorlázó- és sárkányrepülő-bemutató, sőt veterán műrepülők is szórakoztatják a nézőket.

Besenyei, Veres és könnyűzene

A műrepülés magyar ikonjai, a kétszeres világbajnok Besenyei Péter és az Európa-bajnok Veres Zoltán is bemutatót tart. Végül a világbajnokság helyezettjeinek, legjobbjainak légi parádéját láthatja a közönség.

A szombati nyíregyházi repülőnapot kulturális programok egészítik ki, a reptér szabadtéri színpadán 10 órától fellép a helyi mazsorettcsoport, nép- és moderntáncegyüttesek, a Reflex, a Nap, a T-Dance Zumba zenekar, illetve a Menta Projekt, sőt dj-ek is szórakoztatják majd az érdeklődőket, egészen fél hétig. Közben a műrepülő-vb ünnepélyes záróünnepségét, eredményhirdetését, éremátadását is láthatják 17.30-tól a nézők.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés