Hegymászók kellettek az óriási tojáshoz

BL, 2012. április 9., hétfő 16:31, frissítve: hétfő 16:43
A világ legnagyobbjának mondott, 8,5 méter magas „kézműves” húsvéti csokitojását készítették el a hét végén a patagóniai San Carlos de Bariloche városban, az „argentin Svájc” központjában.

Az 5,5 méter átmérőjű csokitojáson több mint két hétig dolgozott két tucat cukrász. A 7,5 tonna csokoládéból készült cukrászati műremeket 40-szer 40 centiméteres darabokból rakták össze, az utolsó építőelemek beillesztéséhez a helyi hegymászó-egyesület segítségét is igénybe vették. A rekorder tojást szombaton állították fel a sok turistát vonzó város főterén, és másnap osztották szét a lakosok és a látogatók között.

A világ legnagyobb csokitojásának rekordját 10,39 méteres magassággal egy olaszországi alkotás tartja, de azt gyárilag öntötték, és a barilocheiek remélik, hogy a „kézzel gyártott” kategóriában ők is bekerülhetnek a Guinness-rekordok könyvébe.


A csokitojásrekord felállítása csak egyike azon kezdeményezéseknek, amelyekkel a régió szeretné feltámasztani idegenforgalmát a chilei Puyehue vulkán okozta tavalyi hamueső után. A tavak és erdős hegyek övezte Bariloche az argentínai idegenforgalom központja.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása