Hínáreső zúdult a városra

BL, 2012. augusztus 9., csütörtök 19:05, frissítve: csütörtök 19:14
Alga- és hínáresőn lepődhettek meg egy brit város egyik utcájának lakói és járókelői – bő 30 kilométerre a legközelebbi tengerparttól.

A gloucestershire-i Berkeley egy csendes peremkerületében lepte meg a halszagú, nyálkás zivatar a lakosokat. A háztetők, a kertek pázsitja, a kocsik mind bűzlöttek a vihar után a rájuk rakódott tengeri „gyümölcsöktől”. Egy házaspár csupán előkertjéből egész vödörnyi zöld nyálkát szedett össze, ám még mindig maradt bőven a bokrokon, fákon.

„Kinéztem az ablakon, amikor véget ért a nagyon heves vihar, és döbbenten láttam, hogy tele van hínárral meg algával a kert. Halesőről már hallottam, de hínárzivatarról még soha” – idézte az 55 éves mérnök férjet, Richard Overtont a The Daily Telegraph című brit lap.

Ian Fergusson meteorológus számításai szerint a tengeri égi áldás „feladója” Clevedon Beach egy partszakasza lehetett, ahol szintén tomboló vihar volt, és minden bizonnyal erős forgószél szippanthatta fel az alga–moszat–hínárkoktélt, majd pedig landoltatta Berkeleyben. „Nézzenek körül a kertjeikben, hátha találnak halat is!” – javasolta a meteorológus.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés