II. Erzsébet gyomokat tépked, hogy megnyugodjon

PR, 2012. január 22., 12:46, frissítve: 12:46
Gyomok kitépésével szereti levezetni a bosszúságát II. Erzsébet – derült ki egy amerikai újságírónő által írott új életrajzából, amely a brit uralkodó gyémántjubileuma alkalmából jelent meg.

„Egyik unokatestvére mesélte, hogy amikor Erzsébet királynő bosszús, kimegy a mezőre ragadós galajt (gyomnövény) tépkedni” – mesélte Sally Bedell Smith újságíró az Elizabeth, the Queen című könyvében. A korábbi életrajzok sikerére tekintettel Sally Bedell elnyerte a Buckingham-palota hallgatólagos beleegyezését, hogy találkozzon a királynő rokonaival, tanácsadóival, udvaroncokkal a királynő trónra lépése – 1952. február 6. – 60. évfordulója előtt röviddel megjelent életrajz megírásához.

A királynőnek számos odaadó barátja van, de „mert a kis burkában, a maga kis világában él, ezek más jellegű barátságok” – mondta el a szerző New Yorkban könyve bemutatóján. „Érdeklődik az iránt, hogy mi újság a családjukban, de mintha egy képernyő lenne (közte és a barátai között). Nem mernének kérdést intézni hozzá a magánéletéről vagy a személyes dolgairól. Nagyon sok mindent megtart magának.”

A könyvből kiderül, mennyire aggódott a királynő fia, Károly herceg és Diana hercegnő válásakor. A volt canterburyi érsek elmesélte, mennyire félt a királynő attól, hogy fia lemond a trónöröklés jogáról a Camillával kötött új házassága miatt. A mű kitér a királynő és Fülöp herceg házasságában előforduló feszültségekre is, például amikor Erzsébet nem volt hajlandó felvenni férje családi nevét, a Mountbattent. A szerző igyekszik cáfolni a királyi férj kicsapongó erkölcseiről szállongó híreszteléseket. „Megdöbbentem, amikor láttam, mennyire összhangban élnek” – mondta.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása