Jégfürdővel szabadulnak meg bűneiktől + Videó

TK, 2012. január 20., péntek 06:14, frissítve: péntek 06:14
Kilencvenezer moszkvai ortodox szabadult meg bűneitől úgy, hogy megmártózott a jeges vízben, tavaly még csak fele ennyien idézték fel az orosz fővárosban Jézus megkeresztelését.

A moszkvai hatóságok több mint negyven, biztonságosnak ítélt helyszínt jelöltek ki a vallásos fürdőzők számára, ahol belevethették magukat a jeges vízbe.

Oroszország több pontján – folyókban, tavakban – is hódoltak a hagyománynak, Moszkvától háromezer kilométerre, Novoszibirszkben például kétszázan mártóztak meg egy kereszt alakú lékben – mínusz 30 Celsius-fokban. A tradíciónak megfelelően háromszor merültek víz alá, mindannyiszor keresztet vetve.

Moszkvában összesen 111 kolostor, templom és székesegyház tartott istentiszteletet a háromkirályok ortodox ünnepe alkalmából, a papok szenteltvizet osztogattak.

Az orosz ortodox egyház bírálta, hogy az ünnep egyre inkább tömeglátványossággá változik. Mindenekelőtt a fiatalok számára jelent bátorságpróbát a szokás, az orvosok tanácsa ellenére ilyenkor vodkából is túl sok folyik.

Az MNO megírta, hogy világszerte mártóznak meg a jeges vízben az ortodox keresztények.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása