Jó újra látni az emeletes buszokat

WA, 2012. május 29., kedd 11:34
Visszatérnek a napokban az emeletes buszok Bagdadba, ahol Szaddám Huszein uralma idején még megszokott látványnak számítottak.

Az emeletes buszok az amerikai csapatok 2003-as bevonulása után tűntek el az iraki főváros útjairól, amikor Bagdadban eluralkodott az erőszak és a fosztogatás.

A város ugyan még mindig kaotikus, az új, légkondis buszok azonban megkönnyebbülést és felüdülést jelentenek az utasoknak. Egy időre „eltűntek, de jó újra látni őket” – mondta az egyik utas. „Mintha Bagdad olyan lenne, mint bármelyik más főváros” – tette hozzá.

Az iraki közlekedési minisztérium hatvan emeletes – Jordániában gyártott – buszt bocsát forgalomba a héten Bagdad útjain, a jegyek 500 iraki dinárba kerülnek, ez fele annak az összegnek, amelyet a gyakran zsúfolt taxikban kell fizetniük az utasoknak.

A kormányzat nemcsak a buszközlekedést akarja fejleszteni, tervei között nagy sebességű vonat és metróvonal építése is szerepel. A kiterjedt korrupció miatt azonban a főváros sok lakója kételkedik e programok megvalósulásában.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása