Kalapács alatt a legendás vadnyugati fegyver

TT, 2012. június 11., hétfő 19:00
Több mint 143 ezer dollárért – 33,6 millió forintnak megfelelő összegért – cserélt gazdát Annie Oakley legendás amerikai mesterlövész vadászpuskája egy vasárnapi dallasi árverésen.

A Heritage aukciósháznak A vadnyugat legendái elnevezésű árverésén a puskás amazon mintegy száz személyes tárgyára licitálhattak a vadnyugat szerelmesei. Az Oakley fegyvereit, cowboykalapját, fényképeit és leveleit felvonultató vasárnapi licit nagyjából 520 ezer dollárt (122,3 millió forintnak megfelelő összeget) hozott a konyhára.

A tárgyakat egy testvérpár, Oakley leszármazottai bocsátották árverésre, akik 2009-ben elhunyt édesanyjuktól örökölték a tárgyakat. Mint azt egyikük, Terrye Holcomb elmondta, Oakley személyes holmijai nemzedékeken át öröklődtek a családtagok között, maga is számos alkalommal használta céllövéshez a fegyvereket. A mesterlövész cowboykalapját pedig – amely majdnem 18 ezer dollárért cserélt gazdát az aukción – halloweenkor is viselte.

Az aukció fénypontja Oakley 12-es kaliberű, Parker Brothers márkájú sörétes vadászpuskája volt, amely valamivel több, mint 143 ezer dollárért cserélt gazdát. „Annie Oakley vitathatatlanul az Egyesült Államok első női szupersztárja volt, aki az 1800-as évek végén és a 20. század elején beutazta az országot és a világot, bemutatva legendás vadnyugati mesterlövész tudományát” – hangsúlyozta közleményében Tom Slater, az aukciósház történelmi témájú árveréseinek illetékese.

Oakley a Buffalo Bill’s Wild West (Buffalo Bill vadnyugata) című, utazó előadásnak köszönhette hírnevét, amelyben megcsillogtathatta kiváló céllövő képességét. A mesterlövész 1926-ban, 66 esztendősen hunyt el.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása