Magyar huszárokat tartóztattak le Svédországban

Gabay Balázs, 2012. július 4., szerda 14:23, frissítve: szerda 15:06
Magyar huszárok hazánkból indulva lovagoltak a svéd Amalig, a város határában azonban többen is meglátták a leromlott állapotú lovakat, és bejelentést tettek a rendőrségen. A huszárokat állatkínzás gyanújával őrizetbe vették.

A gyanú szerint a négy ló több mint 200 mérföldet megállás nélkül tette meg, patáikon hólyagok alakultak ki, és tetvek lepték el a testüket. A Nyheter24 című újság három 1600-as évekbeli ruházatot viselő lovasról ír. Az állatokat egy helybéli állatorvos felügyelete alá helyezték, aki úgy vélte, a lovaknak legalább két hónapot kell pihenniük, hogy visszanyerjék erejüket.

A helyi rendőrség nyomozója, Tore Lomgard a lapnak úgy nyilatkozott, a három huszár – egy hölgy és két férfi – áprilisban indult Magyarországról, és Finnországon átkelve, a Baltikumon keresztül kívánt hazatérni. A rendőrség álláspontja szerint, miután a lovasok magyar katonai fegyverzetet viseltek, a magyar állam finanszírozhatta útjukat. Ez minden bizonnyal egy pr-utazás lehetett – tette hozzá a nyomozó.

A magyarokat vasárnap állatkínzás gyanújával vették őrizetbe, de kedden szabadon engedték őket. „A lovasok tagadják, hogy szándékukban állt volna kínozni az állatokat, ugyanakkor bizonyos, hogy a hólyagok a különösen hosszú és kimerítő út miatt alakultak ki. Az ügyben a magyar államtól is választ várunk” – rögzítette Tore Lomgard.

Forrás: MNO, nyheter.se.msn.com
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

A hozzászólások mutatása