Meglepő okból épített kerti vonatot

RÁ, 2012. július 10., kedd 15:42, frissítve: kedd 15:55
Saját kerti vonatot épített magának 2 kilométer hosszú pályával egy nyugdíjas férfi Nagy-Britanniában, és – ami igazán meglepő – felesége buzdítására.

A 80 esztendős Bill Barritt mindig imádta a vonatokat, és neje, a 81 éves Patricia 2009-ben rábeszélte, hogy valósítsa meg élete álmát: építsen saját vasutat. Három év alatt készült el 22 ezer fontból a házi közlekedési beruházás. A vasút ugyan jóval kisebb, mint a normál méretű „igazi”, és még az erdei kisvasutaknál is keskenyebb a nyomtávja, viszont jóval nagyobb, mint a legnagyobb modellvasút. Bár a dízelüzemű mozdony csak térdig érő, mégis elbír nyolc emberrel. Ennyi férőhelyes a háromkocsis szerelvény, amelynek összhossza – mozdonyostul – 7,5 méter. A kupék puritánok, abszolút „kabriók”, tetejük nincs, és egymás mellett sem ülhet bennük két felnőtt, csakis egymás mögött. Unokából viszont ráfér mind a 12 – ennyi van Barrittnek és 81 éves feleségének. A családtagokon kívül a férfi szívesen vonatoztat környékbelieket.


„A falubeliek tudnak a vasutamról, és gyakran kopogtatnak az ajtómon, hogy szeretnének kicsit vonatozni” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Barrittet, akinek 5 hektáros birtoka Bridgenorthban van.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés