Mégsem menekülnek el az olimpia elől a londoniak

WL, 2012. május 30., szerda 11:26
Kissé elhamarkodottak voltak az előzetes becslések, amelyek szerint a londoniak elmenekülnek majd az olimpia forgataga elől – állítja egy idegenforgalmi csoport a felméréseire hivatkozva.

A spanyol Amadeus csoport az utazási irodák online és hagyományos repülőjegy-foglalásaiból nyerte adatait, melyeket szerdán tett közzé. A statisztika szerint a tavalyinál 13 százalékkal több külföldi turista – a negyedük észak-amerikai – érkezik a játékok alatt a brit fővárosba. Az előző nyárhoz képest ugyanakkor 5 százalékkal kevesebb brit száll repülőre, hogy elhagyja az országot a július 27-én nyíló olimpia előtt. Az olimpia utáni három hétben viszont 10 százalékkal többen hagyják el Nagy-Britanniát, mint 2011 azonos időszakában.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nyári főszezonban, július elejétől szeptember elejéig 2 százalékkal kevesebb londoni utazik vakációzni, mint tavaly. Mindez jó hír a londoni idegenforgalom számára, amely korábban azzal számolt, hogy a britek tömegesen menekülnek majd az olimpia elől a fővárosból.

A 2012-es nyári olimpiát július 27. és augusztus 12. között rendezik Londonban. A játékokra pillanatnyilag 145 magyar versenyző  nevezhető, ez a szám azonban még tovább nőhet. A Magyar Olimpiai Bizottság minimálisan három aranyérmet és tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása