Mindent hazai élelmiszerből készítenek

BL, 2012. június 18., hétfő 15:08
Az olasz gasztronómia új keletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében.

Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után – írta az olasz sajtó. A római Eataly az Ostiense vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült, és azóta üresen állt.

Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezenkívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.

A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig. „Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége” – mondta Farinetti.

A tízmillió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi ötvenmillió eurós forgalommal kecsegtet. A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a „becsületesség és az agyafúrtság”.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés