Nem érhette meg a Golden Gate 75. „születésnapját”

PR, 2012. április 29., 18:43
Elhunyt 95 évesen a San Franciscó-i Golden Gate híd utolsó építőmunkása is, Jack Balestreri 17 éves volt, amikor munkát kapott a híd építésében, a szerkezet átadásának májusban esedékes 75. évfordulóját azonban már nem érhette meg.

Balestreri április 21-én halt meg – közölte lánya a sajtóval a hét végén. 1933-ban betonmunkákat végzett a híd déli tornyánál, ahol három évig „állomásozott”. A férfi egyike volt azoknak a munkásoknak, akiket kitüntettek a híd ötvenedik évfordulóján 1987-ben. „Mindig is nagyon büszke volt” arra a munkára, amit ott végzett – fogalmazott lánya.

A San Francisco Chronicle című lap úgy tudja, Balestreri volt az utolsó az építőmunkások közül, aki még életben volt. Edward Ashoff, egy másik munkás előtte egy héttel, április 14-én halt meg 97 évesen.

Míg Ashoff a munkálatok befejezése után sem szakadt el a Golden Gate hídtól és részt vett működtetésében egészen 1976-os nyugdíjba vonulásáig, addig Balestreri élete más irányt vett: profi baseball játékosnak állt, később egy acélműben helyezkedett el, majd ügyintéző lett egy vállalatnál. „Igazi San Franciscó-i volt. Szerette a várost és annak történetét” – mondta Gayle Balestreri.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása