Nem meleg-, hanem kenyérrekord született

NT, 2012. április 28., szombat 21:36
Egy héten belül másodszor is rekordnagyságú székely pityókás (krumplis) kenyeret sütöttek Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi városban zajló Szent György-napokon. Diószegi László pék a városban vasárnap koncertező 50 éves Omega együttesnek is meglepetést készít.

A szerdai sütés után szombaton is 100 kilogrammnál súlyosabb, 107 kilós kenyér került ki Diószegi László pékségének 13 ezer téglából külön erre a célra épített kemencéjéből. A szerdait nem, csak a szombaton sült kenyeret mérték le.    

A hagyományos eljárással készített, 107 kilós kenyérhez 80 kg lisztet, 20 kg krumplipépet, 40 liter vizet, 1,5 kg élesztőt és egy kiló sót használtak fel. A korábbi sütések óta már meleg kemence fűtéséhez egynegyed köbméter fa kellett. A hatalmas kenyér hét és fél óra alatt sült meg.  A rekordnagyságú kenyeret vasárnap megszentelik, majd megkóstolhatják a városünnep résztvevői.    

A cukrászattal is foglalkozó Diószegi László az MTI-nek elmondta, hogy a vasárnap este a városban koncertet adó 50 éves Omega együttesnek születésnapi meglepetést készítenek. Az Omega fellépésével zárul majd az idén kilencnapos ünnepségsorozat.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
  1. 18:07
  2. 17:59
  3. 17:54
  4. 17:54
  5. 17:52
  6. 17:48
  7. 17:48
  8. 17:34
  9. 17:30
  10. 17:28
  11. 17:10
  12. 17:05
  13. 17:03
  14. 16:59
  15. 16:53
  16. 16:50
  17. 16:50
  18. 16:50
  19. 16:37
  20. 16:35
  21. 16:28
  22. 16:21
  23. 16:18
  24. 16:14
  25. 16:13
  26. 16:10
  27. 16:05
  28. 16:02
  29. 16:00
  30. 15:57
  31. 15:55
  32. 15:45
  33. 15:43
  34. 15:34
  35. 15:32
  36. 15:24
  37. 15:23
  38. 14:59
  39. 14:57
  40. 14:48
  41. 14:44
  42. 14:35
  43. 14:30
  44. 14:14
  45. 14:01
  46. 13:59
  47. 13:52
  48. 13:44
  49. 13:41
  50. 13:41
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása