Segítenek a széttépett milliók összeragasztásában + Képek

BL, 2012. május 8., kedd 15:50
Apró darabokra tépett ötvenezer jüant – a kezeltetésére szánt pénzt – egy elmebeteg nő Kínában, a bankjegyek összeragasztásához aztán netezők szolgáltak különböző ötletekkel.

Az elmúlt napokban bejárta a kínai internetet a megdöbbentő hír: egy Szecsuan tartománybeli, mentális problémákkal küzdő nő rohama során széttépte a férje által kezeltetésére összegyűjtött 50 ezer jüant (1,8 millió forint). Az ötszáz darab bankjegy darabjait a férj zsákban vitte a Bank of China helyi fiókjába, ahol a meglepődött alkalmazottak a fecniket ugyan nem cserélhették át ép bankjegyekre, ám jóhiszeműen felajánlották segítségüket összerakásukra. A kézi metódus mindazonáltal nem bizonyult hatásosnak: tizenkét alkalmazott hatórás munkájának eredményeként mindössze egyetlen darab 100 jüanost sikerült megragasztani.


A férfi a kínai internetes közösséghez fordult segítségért, pár nap alatt több mint félezer fajta megoldási javaslat érkezett. Egy számítástechnika szakos hallgató például felajánlotta, hogy beszkenneli és felcímkézi a darabokat, majd azokat számítógép segítségével összerakja, ezzel nagyjából egy hónap alatt végezne. Egy kirakósjáték-specialista is jelentkezett, azt állítva, hogy ő gyorsabban, körülbelül négy nap alatt készülne el a darabok összerakásával. Egy művész azt javasolta, hogy a bankjegydarabokból csináljon kiállítást a család – ám a kínai jogszabályok tiltják a valuta kereskedelmi termékek előállításában való felhasználását.

A legnagyvonalúbb megoldással végül egy Cö nevű férfi állt elő, aki közölte: ép bankjegyekben odaadja az összeget, ha megkapja a széttépett darabokat.

 

 

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása