Távozik a királyi operaház vezetője

BL, 2012. január 25., szerda 09:50, frissítve: szerda 09:50
Lemondott posztjáról a koppenhágai Királyi Operaház brit művészeti igazgatója, Keith Warner az intézmény költségvetésének csökkentése miatt – tudatta az opera kedden.

A művész hétfő este összehívta a társulatot, hogy bejelentse döntését – mondta Louise Pedersen, a dalszínház kommunikációs vezetője.

Warner tavaly augusztus óta töltötte be az igazgatói pozíciót, de már évek óta dolgozott az operának konzultánsként. Szerződése 2014. július 31-ig érvényes, saját akaratából távozik az intézmény éléről. „A jelenlegi költségvetési elvonások nem teszik lehetővé, hogy megvalósítsam nagy álmaimat ezzel a társulattal” – közölte a leköszönő igazgató.

A Királyi Operaház idén 100 millió koronával kevesebb állami szubvencióban részesül, emiatt 81 dolgozótól kénytelen megválni, közöttük 33 művészétől – két magénekestől és 16 kórustagtól. Warner januárban ingyenes koncertet rendezett tiltakozásul, a hangverseny végén térden állva könyörgött a telt ház előtt: „Kérem, mentsék meg a kórusomat!”

A gazdasági igazgató, Erik Jacobsen sajnálatát fejezte ki Warner távozása miatt, és bejelentette, hogy mindaddig, míg nem találnak megfelelő művészt a posztra, a társulat jelenlegi vezetője, Sven Müller biztosítja a folytonosságot.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása