„Tíz felnőtt dohányosból nyolc 19 éves kora előtt kezdte"

WL, 2012. február 22., szerda 19:02, frissítve: szerda 19:02
Mintegy 157 ezer 11 és 15 év közötti gyerek kezdi el a dohányzást minden évben Nagy-Britanniában, csaknem egymillió gyerek, a korosztály 27 százaléka pedig legalább egyszer kipróbálja – közölte szerdán a Cancer Research UK elnevezésű civil szervezet.

„Alapvető fontosságú, hogy megelőzzük a dohányzás kipróbálásának kísértését a fiataloknál, hiszen tíz felnőtt dohányosból nyolc 19 éves kora előtt kezdte” – olvasható a szervezet közleményében.

A Cancer Research UK felhívással fordul a brit kormányhoz, hogy a dohánytermékek teljesen sima csomagolásban, márkamegjelölés nélkül kerüljenek piacra.

Az adatok abból a tanulmányból származnak, amely 2009-ben és 2010-ben mérte fel az emberek dohányzási szokásait. 2010-ben például a 13 évesek három százaléka rendszeresen dohányzott, két százaléka alkalmanként, és négy százalékuk mondta, hogy már kipróbálta a cigarettázást.

A szervezet emlékeztetett arra, a hosszú távú dohányosok fele a dohányzással összefüggő ok miatt fog meghalni, Nagy-Britanniában évente ez körülbelül 100 ezer ember halálát jelenti.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása