Több mint negyedük gondolt már az öngyilkosságra

PR, 2012. május 2., szerda 16:20
A huszonéves japán fiatalok több mint negyede gondolt már arra, hogy önkezével vet véget életének – állapították meg egy szerdán közzétett felmérésben.

A 20-29 éves korcsoportba tartozó válaszadók 28,4 százaléka bevallotta, hogy fontolgatta az öngyilkosságot. Valamennyi korcsoport közül ez volt a legmagasabb. „Az adatok azt mutatják, hogy a fiatalabb emberek vonakodnak beszélgetni egymással, vagy sekélyes kapcsolataik miatt nem találnak senkit, akivel beszélhetnének, amikor problémájuk van. Inkább egyedül szenvednek” – írták jelentésükben a japán kormány szakértői.

Összességében a több mint 2 ezer megkérdezett felnőtt 23,4 százaléka mondta, hogy gondolt öngyilkosságra, ez 4,3 százalékkal több az előző, 2008-as felmérésben mértnél. Az összes nő közül 27,1 százalék, míg a férfiak közül ennél kevesebb, 19,1 százalék fontolgatta, hogy önkezével vet véget életének.

A 128 milliós népességű Japán a világelsők között van az öngyilkosságok számát tekintve, 100 ezer lakosonként 24-en halnak meg így évente. Tavaly 30 513 ember vetett véget önkezűleg életének az országban.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása