Újra a Merkúr dönti el az amerikai elnökválasztást

WL, 2012. május 30., szerda 11:40, frissítve: csütörtök 12:32
Barack Obama amerikai elnököt újraválasztják novemberben, a gazdasági válság – igaz, csak 2020-ra – véget ér, a világ viszont a maja jóslatok bizonytalan értelmezése ellenére sem – vonta le következtetéseit mintegy 1500 asztrológus egy New Orleansban tartott nagyszabású ülésen.

A jósok tanácskozását hagyományosan négyévente tartják, ezúttal harminc ország asztrológusai képviseltették magukat az amerikai Dél híres-hírhedt francia negyedében tartott kongresszuson. A résztvevők hangsúlyozták, hogy munkájuk túlmegy a szórakoztató horoszkópokon, a tarot kártyán és a tenyérjósláson, és sokkal inkább a Naprendszer mélyreható tanulmányozásán alapul. Jóslatokból idén sincs hiány.

„Ha azt gondolták, hogy a 2000-es elnökválasztás zűrzavaros volt, várják ki, mit hoz 2012 novembere" – mondta Michael Lutin, a neves Vanity Fair magazin asztrológus kolumnistája, aki 25 éve ír a lapnak. Szerinte minden a Merkúr miatt van, amely épp a választás napján, azaz november 6-án kezd „hátrálni", ezzel pedig változásokat vagy zavarokat okoz az életben általa képviselt dolgokban. 2000-ben, George W. Bush és Al Gore elkeseredett választási végjátszmájában a Merkúr ugyanígy mozgott.

„Most technikai gondok adódhatnak, többek közt a szavazásra használt gépekkel" – jósolta a New York-i Shelley Ackerman. Ő úgy látja, hogy Obama számára a Szaturnusz mozgása okozhat némi gondot, de ez nem kerül majd győzelmébe.

A történelemnek sok olyan neves alakja volt, aki támaszkodott az asztrológiára. Rose Mary Woods, Richard Nixon elnök titkárnője egy Jeane Dixon nevű asztrológustól származó „nemzetbiztonsági előrejelzéseket" továbbított a politikusnak, Nancy Reagan first lady pedig egy Joanne Quigley nevű jósnővel egyeztetett rendszeresen a Fehér Házban. A II. világháború idején a brit hírszerzés is felbérelt egy asztrológust, hogy jósolja meg Adolf Hitler akcióit, kevés sikerrel.

A New Orleans-i tanácskozás egyik résztvevője úgy fogalmazott, az az „erős megérzése" van, hogy Obama novemberben második terminust kap. Ezzel nincs egyedül, sokan egyetértettek vele. A konszenzus széles körű: vendégek érkeztek a tanácskozásra Kínából, Oroszországból, Szerbiából, a Dél-afrikai Köztársaságból, Törökországból, Mexikóból és Japánból is.

Az eszmecsere fontos témája volt a gazdasági válság. Sok asztrológus mondta, hogy az elkövetkező néhány év még nehéz lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztást. Volt, aki szerint 2020 környékére rendeződhet a helyzet.

Lesöpörték az asztalról a maják naptárának bizonytalan értelmezése szerint 2012. december 21-re meghirdetett világvégét. „Fizessék csak tovább autórészleteiket és ingatlanhiteleiket, mert lesz 2013. Nem lesz világvége, nem csapódik be aszteroida. Semmi sem fog történni" – vetítette előre az egyik asztrológus.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása