Újrafőzte a Titanic utolsó vacsoráját

BL, 2012. április 15., 23:30, frissítve: hétfő 09:04
Ton Vasconcellos világhírű brazil szakács péntek este „újrafőzte” a száz évvel ezelőtt elsüllyedt Titanic luxushajón az első osztályon utazóknak felszolgált „utolsó vacsorát”.

„Mivel nagyon szeretem a Titanicot, úgy gondoltam, hogy ez az egyetlen módja, hogy megemlékezzem róla” – mondta az AFP francia hírügynökségnek. A From the Galley nevű étterem 68 éves séfje hosszas kutatómunka után főzte meg a 11 fogást, amelynek örömeiben annak idején 337 utas részesülhetett. A „repróért” az étterembe betérőknek ma 680 realt (84 ezer forint) kellett fizetniük.

„A menüben helyet kapott orosz módra, vodkával készült osztriga, Olga-erőleves (marhahúsból, tojásfehérjével és zöldségekkel, Szent Jakab-kagylóval), lazac mousseline szósszal (hollandi mártás habosított tejszínnel), és lyoni módra készült csirke (konyakos, boros, fűszeres mártásban) – többek között” – sorolta a mesterszakács. „Ez egyedülálló pillanat, a Titanic tragédiája megmozgatja az emberek fantáziáját” – mondta az egyik vendég a különleges vacsoráról.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása