Világcsúcs a férfi mutatványa

DA, 2012. július 11., szerda 13:46
Csaknem öt méter magas biciklivel kerekezik egy férfi Kubában, ami világcsúcs. Tervei közt szerepel, hogy nagyon lekörözi magát.

Felix Guirola maga építette „zsiráfkerékpárját”, amelyre egyedül nem tud felkecmeregni. A művelethez három ember segítségére van szüksége, csakúgy mint a leszálláshoz – hacsak nem „parkol” szorosan egy ház erkélyéhez és nem mászik át rá. A nehézség ellenére rendszeresen biciklizik Havanna óvárosának keskeny utcáin.

„Sosem voltam nagy biciklis, de magasítottan nagyon szeretek kerékpározni” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Guirolát, akinek gyakran még utasa is van: rendszeresen viszi a feleségét annak munkahelyére, egy étteremhez.


A kubai férfi már vagy harminc éve közlekedik „drótzsiráfjain” – több „magassági” biciklit is készített –, ám csak a minap értesült arról, hogy Guinness-rekorder lehetne. Immár benyújtotta igényét a címre. Tervei közt szerepel, hogy nagyon lekörözi magát: 13 méter (4 emelet) magas biciklit akar építeni – olvasható a www.telegraph.co.uk netcím alatt.

 

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása