Vízipisztollyal ment bankot rabolni a fizikoterápiai rendelőbe

WA, 2011. december 6., kedd 08:19, frissítve: kedd 08:19
Hét év börtönt kapott az a férfi, aki egy bankot akart kirabolni vízipisztollyal Németországban, de pénzintézet helyett fizikoterápiai rendelőbe tévedt be, mivel a bankfiók már évekkel ezelőtt megszűnt.

Az 57 éves illető némi csodálkozás után kihátrált a Walchum városában lévő rendelőből, és szerényebbre fogta tervét: a bank helyett egy nőt próbált kirabolni, a hajdani pénzintézet előtti pénzkiadó automaták ugyanis megmaradtak. A férfi 10 ezer eurót – 3 millió forintot – követelt, vízipisztolyát az asszonyra szegezve, de végül be kellett érnie 400 euróval. A rabló lopott kocsival menekült el, amelyet azután magára hagyott, benne felejtve azonban játékfegyverét ujjlenyomataival gazdagon. Mivel a rendőrségnek már igen régi ismerőse volt – 22-szer ítélték el korábban –, a nyilvántartás alapján pillanatokon belül kiderült kiléte.

A bíróság a vízipisztolyos rabló viszonylag szigorú büntetésének kiszabásakor figyelembe vette, hogy a férfi visszaeső bűnös, hogy áldozatát nagyon megviselte a rablás miatti pánik, annyira, hogy még mindig egészségügyi gondjai vannak miatta – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés