Panorámaképek

Táj és természet

A Dunakanyar Nagymarosnál

3dtour.eu

2012. szeptember 09., 18:20
A Dunakanyar hazánk egyik legfontosabb turisztikai helyszíne, az itt található Visegrád és Esztergom a világörökségi cím várományosa. 360 fokos panorámaképünk a nagymarosi révnél készült, ahol komppal juthatunk át a Duna két partja között.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A terület a nevét onnan kapta, hogy a Duna folyásiránya megváltozik, az addig kelet–nyugati helyett észak–déli irányba folyik a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között. Kedvelt kirándulóhely, és számos nyaraló is található a folyó mentén.

Hirdetés

A Dunakanyar az őskor óta lakott hely, aminek ékes bizonyítéka az úgynevezett  Budakalászi kocsi. Ez egy járművet formázó kisméretű kerámiaedény. A rómaiak emlékei megtalálhatók többek között Szentendrén, de több másik mai település környékén is voltak római castrumok (erődök). A román kort a dömösi prépostság romjai, illetve az esztergomi királyi palota képviseli. Jelentős látnivalók a gótikus nagymarosi templom, a visegrádi királyi palota és a fellegvár gótikus és reneszánsz stílusú romjai, valamint a reneszánsz stílusú Bakócz-kápolna az Esztergomi bazilikában. A barokk időszak legérdekesebb épületei a régióban Vácott, illetve Szentendrén tekinthetők meg.

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 0

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az mno.hu újonnan induló rovataként célul tűzzük ki hazánk és a környező országok magyar vonatkozású látnivalóinak 360°-os panorámaképekkel történő bemutatását. Tovább

További feliratkozási lehetőségek