Táj és természet

Aranyfák a Budai Arborétumban

3dtour.eu

2012. március 29., csütörtök 10:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Arborétuma, röviden a Budai Arborétum a Gellért-hegy déli oldalán, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között terül el. 360°-os panorámaképünkön az arborétum egy jellegzetes részletét, a kerti tavat és az aranyfákat lehet látni.

1893-94 telén kezdték meg a kialakítását Räde Károly kertész tervei szerint a mai Felső-Kertben. Ebből az időszakból megmaradt néhány tölgy, dió, platán vagy páfrányfenyő. Az 1920-as években Rerrich Béla tervei nyomán kibővítették a kertet, ahol ekkor már 1370-féle fa- és cserjefajt lehetett megtekinteni.

A háború után is folyamatosan átalakult a kert, új épületeket emeltek a Felső Kertben, ugyanakkor az Alsó Kert haszonültetvényeit és tangazdaságait felszámolták és a helyüket az arborétum vette át. Itt létesült 1997-ben a panorámaképünkön is látható kerti tó, melynek gyakori vendégei a tőkés récék. A kis tó mellett március végén virágba borultak a kerti aranyfák (Forsythia × intermedia ‘Spectabilis’).

Hirdetés

Forrás: http://budaiarboretum.uni-corvinus.hu

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 0

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az mno.hu újonnan induló rovataként célul tűzzük ki hazánk és a környező országok magyar vonatkozású látnivalóinak 360°-os panorámaképekkel történő bemutatását. Tovább

További feliratkozási lehetőségek