Hajléktalan

Hétvégén nagyon sokan használták a melegedőket

MTI, 2016. január 25., hétfő 22:27
Az elmúlt hétvégén emelkedett a hajléktalan embereknek fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága, volt olyan éjszaka, hogy néhány régióban – az észak-magyarországiban és a dél-dunántúliban – minden férőhely betelt – közölte a Menhely Alapítvány hétfőn az MTI megkeresésére.

A segítő szervezetek ilyenkor pótágyakon, pluszmatracokon helyezik el a rászorulókat. Az alapítvány tájékoztatása szerint vasárnapra kicsit enyhült a helyzet, a hajléktalan embereknek működtetett éjjeli menedékhelyek kihasználtsága a fővárosban 94, országosan 93 százalékos volt. Az alapítvány diszpécserszolgálata a 24 órában működő krízisautót, speciális utcai szolgálatokat, illetve alapesetben az illetékes utcai szolgálatokat küldi ki a nehéz helyzetben lévő emberekhez. Segítenek az elhelyezésükben, illetve takaróval, élelmiszerrel látják el azokat, akik nem akarnak bemenni a szállások egyikébe.

Ezekben a hideg időszakokban a szolgálathoz naponta átlagosan 30 hívás érkezik utcán élő emberekről, legtöbb alkalommal, 72-szer, január 4-én riasztották a szolgálatot. A fővárosban 19 szállásnyújtó intézmény több mint 1800 férőhellyel várja a segítségre szorulókat. Országosan pedig több mint 4300 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken. Az alapítvány azt kéri mindenkitől, hogy fokozottabban figyeljen a környezetében ismert magányos emberekre, hiszen ilyenkor ők vannak a legjobban kiszolgáltatva a zord időjárásnak.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása