A klímaváltozást is beépítik a játékba

WA

2012. március 10., szombat 14:26

Jövőre jelenik meg a SimCity népszerű városépítő stratégiai játék legújabb változata, amelybe a Maxi kiadó ígérete szerint beépítik a klímaváltozás jelenségét is.

„Az újgenerációs SimCityt a legmodernebb technológiával aktualizáljuk” – mondta Lucy Bradshaw, a Maxi elnökhelyettese egy videojáték-fejlesztő konferencián San Franciscóban. Hozzátette, a játékba beépítik a légszennyezettség és a klímaváltozással járó felmelegedés gondolatát is. A játék első változatát Will Wright amerikai dizájner alkotta és 1989-es megjelenése óta milliók játszottak vele.

A játék széles körű érdeklődést váltott ki, ez vezetett a franchise sikeréhez. A játékos egy általa létrehozott virtuális világot irányít, A Sims lett a legnépszerűbb, PC-re ültetett történet, több millió példányt adtak el belőle szerte a világon.

Az új változatot 3D-s grafikákkal gazdagítják, a játékban lesz egy szimulációs motor, amely növeli a valóságérzetet, a játékos döntései pedig a város határain túl is érvényesek és érintik a szomszéd településeket is.

A SimCityben limitáltak az erőforrások, és a valós élet ügyes-bajos dolgaival is szembesülnek a játékosok, a döntéseknek pedig átfogó (globális) hatása lehet. Egy település lehet szennyezett is, ez előbb-utóbb hatással lesz ismerősei városaira is. Lehet a legzöldebb város, lehet egészségesebb vagy a legkoszosabb SimCity-város is.

A játékon a Maxi a Games For Change-dzsel, egy olyan csapattal működött együtt, amely a videojáték kialakítása érdekében egyesíti a tanulás és a szórakozás szociális kérdéseit.

Forrás: MTI