A Merkúron pillantották meg Miki egeret + Kép

LM, 2012. június 19., kedd 23:18
Walt Disney híres Miki egere naprendszerünk legkisebb és legbelsőbb bolygójára, a Merkúrra "költözött", legalábbis erről tanúskodnak a Messenger űrszonda legújabb felvételei.

A felvételeken egy hatalmas, 105 kilométer átmérőjű kráter látható, amelynek a „feje búbján” két kisebb becsapódás alkotja Miki egér „füleit”.

Fotó: Space.com

A rajzfilmfigura formájú kráter északnyugatra helyezkedik el egy másik krátertől, amelynek a Messenger-program tudósai a közelmúltban a Magritte nevet adták.

A 2004-ben felbocsátott űrszonda a Merkúr első műholdja, és tavaly állt a bolygó körüli pályára. A 446 millió dolláros küldetés célja feltérképezni a Merkúr felszínét és kozmikus környezetét. Eredetileg 2012. március 17-ig tartott volna a tudományos munka, a NASA azonban egy évvel meghosszabbította a projektet további adatgyűjtés céljából – olvasható a Space.com űrkutatási hírportálon.

Forrás: MTI
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása