Alaszkáig úszott a kosárlabda

WL, 2012. június 14., csütörtök 14:00, frissítve: csütörtök 14:00
Újabb labdát – ezúttal egy kosárlabdát – juttattak vissza Alaszkából Japánba: a tavalyi szökőár által elsodort és az amerikai partoknál felbukkant törmelékek közül előkerült sportszer egy japán középiskola diákjaié volt.

A labdát egy tengerparton bóklászó diák fedezte fel még márciusban az alaszkai Craig közelében. Egy nyomtatott jelzés arra utalt, hogy a játék egy középiskola diákjaié lehetett Rikuzentakatában.

Az alaszkai diákok bátorító szavak kíséretében küldték vissza a kosárlabdát a japán középiskola tanulóinak, akiknek fele a pusztító szökőár után még mindig ideiglenes szálláson lakik.

A csomagból előkerült labdát a japán diákok és az iskola dolgozói rögtön birtokba vették. Mint mondták: igazi csoda, hogy visszakapták, bár rossz emlékeket is ébreszt.

Korábban egy focilabdát, egy kézilabdát és egy konténerben kisodródott motort is találtak már a Japánból az amerikai partokhoz sodródott hordalékok között, amelyeket ugyancsak visszajuttattak tulajdonosaiknak.

Kutatók és környezetvédő aktivisták indultak útnak a hét végén Japánból, hogy feltérképezzék a tavalyi pusztító szökőár során a Csendes-óceánba került hulladékrengeteget. Bővebben>>>
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása