Ebcsont beforr

Állatkínzással gyanúsítják Cesar Millan kutyaidomárt

MTI, 2016. március 11., péntek 20:52, frissítve: péntek 21:11
Míg a kutyáink a jelenben, mi a múltban élünk. Épp ezért kell kijelölni a kutya határait már kölyökkorban”
Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet
A Nat Geo Wild tévécsatorna védelmébe vette Cesar Millan világhírű kutyaidomárt, aki ellen vizsgálat indult állatkínzás gyanújával, mert jelenleg futó sorozatának legújabb epizódjában egy sertést használt fel egy agresszív kutya betanítására, és a Simon nevű francia bulldog terrier úgy megharapta a disznó fülét, hogy az vérzett.

Péntek reggelig több mint kilencezren írtak alá egy internetes petíciót, amely azt követeli, hogy vegyék le a műsorról a kutyapszichológus César 911 című sorozatát. A Change.org-on indított petíció szerint a szakember módszerei embertelenek, a február 26-i tévéműsorban csaliként használt sertéseket szórakoztatási célból, és ezt nem először tette, márpedig a törvény tiltja, hogy állatokat csaléteknek használjanak.

Az állatvédők panaszai nyomán a Los Angeles megyei állatvédelmi hatóság emberei csütörtökön jártak a „kutyabűvölő” médiaszemélyiség Santa Clarita-i Kutyapszichológiai Központjában, hogy megkezdjék a vizsgálatot az ügyben.

A Nat Geo kitart

A Millán sorozatát sugárzó Nat Geo Wild pénteken közleményben állt ki A csodálatos kutyadoki című sorozat főszereplőjeként világhírűvé vált kutyaidomár mellett, hangsúlyozva, hogy a szakember

„teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és bízik abban, hogy a vizsgálat kideríti, nem történt semmi helytelen”.

A tévécsatorna szerint a nézők felháborodását az okozhatta, hogy egy, az interneten megosztott adásrészletben csak a vérző sertést látták, azt nem, hogy rögtön utána ellátták a sebét, az állat hamar meggyógyult és nem látszott rajta, hogy hosszabb ideig szenvedett volna a történtek miatt. Ráadásul Millán és állatcsapata segítségével Simonnak sikerült legyűrnie más állatok iránti agresszivitását – tette hozzá a közlemény.

Tavaly volt Budapesten

A kutyák viselkedését 25 éve vizsgáló Millán mára az egyik legismertebb kutyaviselkedési és -rehabilitációs szakértővé vált, számos könyve jelent meg. Világ körüli turnéja keretében 2015. december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett egy élő show keretében.

Cesar Millan és a kutyalélek rejtelmei

Minden kutya tökéletesnek születik, alapvetően tehát nem is őket, hanem a gazdákat kell megnevelni – vallja Cesar Millan, a legendás amerikai tévésorozatból ismert kutyadoki. A hollywoodi sztárok közül sokan őt hívják, ha kedvencüket meg kellene regulázni. Millan sajátos módszeréről már több könyvet is írt, az első Kaliforniában már kötelező iskolai tananyag lett. A Magyar Nemzet interjúját itt éri el.

A „kutyabűvölőként” emlegetett szakember nemzetközi ismertségét A csodálatos kutyadoki című, kilenc évadon keresztül futó televíziós sorozat alapozta meg, amelyben agresszív, félénk, megrögzött vagy lusta kutyák százainak rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.

hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása